Ενημέρωση Σχετικά με την Επιδότηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα. Δυσάρεστα τα νεότερα!!

-Από 3 Εκατομμύρια Νοικοκυριά που είχε ανακοινωθεί ότι θα επωφεληθούν από την επιδότηση και μόνο όσοι διαθέτουν Ηλεκτρικό Θερμοσίφωνα τελικά θα επωφεληθούν το Μέγιστο 150.000 Νοικοκυριά.

– Προτεραιότητα Δικαιούχοι: (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και χαμηλόμισθοι) και οι πρώτοι δικαιούχοι θα υπολογιστούν με το μέσο ετήσιο εισόδημα κάθε μέλους της οικογένειας.

– Εκτός επιδότησης θα μείνουν και όσοι έχουν ήδη ηλιακό θερμοσίφωνα. Εάν δηλαδή κάποιος έχει έναν παλιό ηλιακό και θέλει να τον αλλάξει, δεν θα μπορέσει να το κάνει με την επιδότηση.

– Για να μπορέσει κάποιος να εξαργυρώσει το voucher, θα πρέπει να έχει ήδη εγκατεστημένο ηλεκτρικό θερμοσίφωνα και να κάνει αντικατάσταση. Όχι, δηλαδή, να βάλει τώρα για πρώτη φορά απευθείας ηλιακό θερμοσίφωνα.

– Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, έδωσε πρόσφατα τις νεότερες λεπτομέρειες λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία. Οι αιτήσεις θα γίνουν σε συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει μέσα στον Μάρτιο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα